Julspel för pengar

Julen är världens i särklass mest firade högtid då alla äntligen kan samlas i samma rum, hus eller stugor, och bara vara tillsammans och framförallt njuta ordentligt. Det finns väldigt mycket att göra under julen, och även massor av roliga aktiviteter för familjen. Till exempel sjunga sånger, äta julbord, sötsaker och annat gott som hör julen till, och faktiskt att bara sitta ner och njuta av att hela familjen äntligen är samlade. Utöver detta finns även julspel. Julspel är en väldigt underhållande aktivitet för hela familjen att göra mellan de många måltiderna och det obligatoriska besöket från tomten med julklappsutdelning.

Tomtens julspel

Vad finns det då för olika julspel att spela tillsammans med nära och kära? Till att börja med är ”Tomtens julspel” ett mycket populärt val för många olika barnfamiljer. Tomtens julspel är en frågesport där alla frågor föga förvånande handlar om julen och allt som hör till. Till exempel var tomten bor. Spelet passar för barn i alla åldrar eftersom det inte är så särskilt svårt. Väldigt unga barn och syskon kan spela med föräldrar, kusiner och far- och morföräldrar. Med andra ord ett spel som kan spelas med hela familjen. Tomtens julspel kostar cirka 200 kronor och finns i leksaksbutiker.

Tre julspel

Ett annat väldigt roligt julspel är ”Tre julspel”, vilket faktiskt är en CD-skiva du stoppar in i datorn för att sedan kunna spela det. Varje julspel på skivan (av de tre totala) innehåller cirka 7 julsånger som alla vi kan lära oss av att lyssna på. Spelet är kanske speciellt anpassat för mindre barn eftersom de flesta svenska vuxna har lärt sig alla möjliga julsånger när de var yngre, men de kommer garanterat att gilla detta spel. Tre julspel kostar 418 kronor och går att köpa på internet. Det kan låta som dyrt men alla sånger som ingår gör det värt pengarna.